Tarieven

  • Kennismakingsgesprek gratis
  • Intakegesprek € 65,- inclusief BTW
  • Coaching: per sessie van een uur € 65,- inclusief BTW.
  • Coaching online: per sessie van een uur € 65,- inclusief BTW
  • Zakelijke coaching is mogelijk in overleg.

Vergoeding?

Coaching wordt helaas niet vergoed door de basisverzekering. Er zijn wel mogelijkheden om wel toegang te krijgen tot een coachbudget:

Optie 1: CAO

Het kan zijn dat er in je CAO coach- of opleidingsbudget is opgenomen. Je CAO is online te vinden of via de HR afdeling. 


Optie 2: Overleg met je HR Manager

HR of personeelszaken beschikken vaak over een opleidings- of bijzonder budget wat besteed kan worden aan onder andere coaching. Goed om te weten: coaching is vergeleken met andere vormen van persoonlijke ontwikkeling relatief goedkoop en effectief voor bedrijven en wordt dus zeer vaak vergoed en zelfs gestimuleerd door HR-managers. 


Optie 3: Overleg met je leidinggevende of de directeur

Soms gaat niet de HR-manager over de uitgaven aan persoonlijke ontwikkeling, maar je leidinggevende of zelfs de directeur.


Optie 4: Belastingaftrek bij ondernemers

Kosten voor coaching voor zelfstandige ondernemers zijn aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten. Kijk voor meer informatie op belastingdienst.nl.


Optie 5: Vergoeding tijdens UWV uitkering

De uitkeringsinstantie (UWV) stelt  geld beschikbaar voor herstel en integratie. Als je een uitkering ontvangt kan je bij het UWV informeren of er geld beschikbaar voor je is. Bespreek dit met je UWV-coach.


Optie 6: Coaching via de ziektekostenverzekeraar

Coaching valt niet onder primaire ziektekosten en wordt daardoor meestal niet (geheel) vergoed. Coaching wordt door een zorgverzekeraar vaak vergoed onder de noemer counseling, psychosociale hulpverlening of alternatieve behandelingen. Soms bieden verzekeraars een aparte vergoeding voor coaching. Ik adviseer je daarom de mogelijkheden voor vergoeding van coaching na te gaan bij je ziektekostenverzekeraar. 


Optie 7: Coaching via PGB

Mensen met een PersoonsGebondenBudget kunnen in een aantal gevallen de kosten via PGB vergoed krijgen. 


Heb je een vraag of wil jij jouw persoonlijke situatie met mij bespreken? Bel 06-36154380 of vul het contactformulier in. 

  

 
 
 
E-mailen
Bellen